Mijn naam is Dirk van de Vleuten,

Commercial Manager van BODAC

 

#BODAC staat voor “Bodem Activiteiten” en maakt sinds 1 januari 2006 deel uit van

#Den Ouden Groep, een familiebedrijf uit Schijndel. #BODAC is een bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in het opsporen van conventionele explosieven uit de eerste en tweede Wereldoorlog. Dit doen we zowel op het land als in de waterbodem van onze rivieren en zeeën wereldwijd.

Het bedrijfsproces van BODAC bestaat uit:

  • het detecteren van gebieden op explosieven;
  • het analyseren en classificeren van de detectie data en markeren van de verdachte objecten;
  • in het veld uitzetten van deze verdachte objecten met GPS;
  • het daadwerkelijk benaderen, identificeren en onschadelijk maken / vernietigen van munitieartikelen.

Het traject tussen het detecteren en het in het veld uitzetten van de te benaderen objecten werd voorheen veelal met de hand gedaan binnen onze tekensoftware. Een tijdrovend en nauwkeurig werk. BIM-optimaal heeft dit traject volledig geautomatiseerd, waardoor de engineers van BODAC snel en nauwkeurig kunnen werken. Binnen ons team staat dit gereedschap bekend als de BODAC tool. Het programma verzorgd de import van de gescande gebieden, omzetting naar getekende objecten, analyse en classificeren naar bewerking, optimale visualisatie en structureren van benodigde data output. Deze output en rapportages zijn geheel afgestemd op de binnen ons bedrijf aanwezige uitzetapparatuur zodat uitzetten in het veld feilloos kan verlopen.

Tiny van Menzel, eigenaar van BIM-optimaal heeft dit deel van ons werk in kwaliteit en efficiëntie sterk verbeterd. BIM-optimaal zorgt ervoor door accurate ondersteuning en kennis van zaken dat “De BODAC tool” ons werk stabiel en afgestemd op het werk blijft ondersteunen.

ing. H.J.A. (Dirk) van de Vleuten

Commercial Manager BODAC B.V.

+316-20 49 39 28

+3173-543 10 10

www.bodac.nl

d.vandevleuten@bodac.nl